Prosjektledelse - oversikt og innsikt

Kurset gir deg en grundig innføring i de viktigste områdene innen prosjektledelse.

17leksjoner
14-20timer
(47)

Vil du lære prosjektledelse?

Dette kurset gir deg oversikt, innsikt og nyttige verktøy i faget prosjektledelse. Det passer for alle som deltar i prosjektarbeid – fra ferske prosjektdeltakere til de erfarne prosjektledere.

Målgruppe

Kurset i prosjektledelse retter seg mot deg som er involvert i prosjekter og prosjektarbeid.

Gjennomføring

Du kan velge å ta dette kurset som ren e-læring eller som e-læring med en avsluttende samling. Hovedfokuset på klasseromssamlingen blir å sette grunnleggende prosjektledelse ut i praksis. Det gis praktiske eksempler og legges opp til diskusjon.

Hvorfor ta dette kurset i prosjektledelse?

For at et prosjekt skal lykkes, må de som samarbeider snakke samme språk og vite hva det innebærer å skulle jobbe på denne måten. Dette kurset gir deg den grunnleggende kunnskapen og forståelsen du trenger.

For deg med erfaring

Har du allerede jobbet med prosjektledelse, vil du få flere knagger å henge kunnskapen på. Med det du lærer vil du kjenne deg tryggere i rollen som prosjektleder, og du vil vite mer om hva og hvordan du best mulig kan bidra.

For deg som er fersk

Kurset gir deg et grundig overblikk og innblikk i faget prosjektledelse. Du vil bedre forstå hvordan alt henger sammen og vil etter kurset være kvalifisert til å bidra i prosjektarbeid i praksis.

Noe av det du vil lære

 • Om ulike faser i prosjektet, fra oppstart og planlegging til gjennomføring og avslutning
 • Vanlige definisjoner og begreper
 • Hvordan sørge for god kommunikasjon og samarbeid
 • Om effektmål og resultatmål
 • Å identifisere og estimere usikkerhet, og planlegge tiltak
 • Hvordan organisere roller og ansvar
 • Å beregne lønnsomhet og realisering av gevinst
 • Om ledelsens rolle i prosjektet
 • Å se prosjektet fra kunden/leverandørens side

Etter kurset vil du ha

 • God oversikt over faget prosjektledelse
 • Kunnskap om hva som skal til for å lykkes med prosjekter
 • Kjennskap til sentrale begreper, kunnskapsområder og prosesser

Kundeomtaler

Gjennomsnittlig vurdering:  
 4 vurderinger
avChristina Sjøholm | Kinnarps onProsjektledelse - oversikt og innsikt

Med denne kunnskap i ryggsekken kommer du definitivt til å vinne flere prosjekter, øke gevinsten og minske feil og reklamasjoner og samtidig få mer tid til overs!

avSigne Krüger Christiansen | Atea onProsjektledelse - oversikt og innsikt

Det er lettere å jobbe riktig og samkjørt når vi har en felles forståelse av hvordan ting bør foregå.

avInger Beate Folstad | NTE onProsjektledelse - oversikt og innsikt

Kurset grunnleggende prosjektledelse gir en helhetlig forståelse for hva som er viktig å ivareta for å lykkes med prosjekter og at kunden får ut ønsket gevinst.

avSigurd Eikerol | Eidsiva Vannkraft AS onProsjektledelse - oversikt og innsikt

Felles plattform for de som arbeider med prosjekter, slik at alle forstår prosjektets gang og er innforstått med definisjoner og begreper.

Fleksibelt

Du har tilgang til nettkurset hvor som helst og når som helst, og dermed kan du legge opp løpet akkurat slik du ønsker.

Godt læringsutbytte

Med nettkurs kan du studere ved siden av vanlig jobb. Det gjør at du får tid til å reflektere ved siden av kursgjennomføringen og får knagger å henge den nye kunnskapen på.

Lokaler

Hvis du velger med klasserom så gjennomføres dette i moderne kurslokaler på Hoff i Oslo - kun 5 minutter å gå fra Skøyen.

Morsom måte å lære på

Du lærer prosjektledelse enkelt med e-læringskurset vårt. Pensumet er pedagogisk delt opp i passelige porsjoner, krydret med praktiske eksempler, interaktive øvelser, sjekklister, caseoppgaver og quiz.

Din egen personlige mentor

Gjennom hele kurset får du en nettmentor som svarer på praktiske spørsmål og gir deg faglig veiledning.

Servering

På klasseromssamlingen vil det bli servert lunsj, inkludert snacks i småpauser.

Prisbelønnet e-læring

Du lærer gjennom selvstudie og e-læring. Undervisningen er variert og basert på ekte problemstillinger, med quiz, sjekklister, caseoppgaver med mer. Hvor lang tid du bruker, avhenger av erfaringen du har fra før, men som oftest mellom 14 og 20 timer. Tar du e-læringskurset som en del av studie med eksamen, bruker du gjerne mer tid på forberedelser og anbefalt litteratur.

I gjennom snart 15 år med videreutvikling av våre e-læringskurs har vi et komplett kurstilbud innen prosjektledelse, og vi samarbeider med anerkjente utdanningsinstitusjoner og fagorganisasjoner i Norge og internasjonalt. Alle kursene er utviklet av erfarne prosjektledere på en læringsplattform som er blant de beste i verden.

Under prisutdelingen til E-learning Awards vant vår e-læring i konkurranse med 250 andre pris for "Best use of blended learning - international".

En del av høyere utdanning

Visste du at dette prosjektlederkurset kan inngå i høyere utdanning? Kurset kan lede til kompetansebevisene Diploma i Project Management og Advanced Certificate in Project Management. Gjennom et samarbeid med anerkjente SKEMA Business School i Frankrike kan du også ta 30 studiepoeng i prosjektledelse.

17leksjoner
14-20timer

E-læring og klasserom

Dato:
28. oktober
Tid:
09:00 - 16:00
Sted:
Oslo

Prøv vårt prisbelønnede nettkurs gratis

For at du skal få et innblikk i hvordan det er å ta nettkurs hos oss tilbyr vi deg å prøve de første tre kapitlene av grunnkurset i dette studiet gratis!

Har du spørsmål om dette kurset?

Våre samarbeidspartnere

Få mer ut av kurset med et abonnement på myMetier+

myMetier+ er en kunnskapsportal og et oppslagsverk som gir deg verktøyene du trenger for å gjøre en bedre jobb med dine prosjekter.

Bestilling

Bestill nå og kom i gang med det samme. Du har tilgang til e-læringen i ett år og bestemmer selv tid og sted for dine studier.