Smidig prosjektstyring

Smidige utviklingsmetoder tar som utgangspunkt at systemutvikling er svært uforutsigbart, og at prioriteringen av funksjonelle krav vil kunne endre seg etter hvert som systemet tar form.

21leksjoner
20-25timer

Informasjon om kurset i smidig prosjektstyring

Ved bruk av smidige metoder fokuseres det på løpende sikring av verdi for interessentene ved å utvikle systemet bitvis og med hyppige leveranser. Selv om utviklingsfasen i prosjektet gjennomføres smidig med for eksempel SCRUM som metode, er det avgjørende at det arbeides smidig i hele prosjektets verdikjede for å sikre gevinster.

Målgruppe

Kurset i smidig prosjektstyring passer for prosjektledere, prosjekteiere, sentrale prosjektdeltakere, Scrum-mastere og Scrum-team i smidige prosjekter

Innhold i kurset

  • Smidig prosjektgjennomføring og forholdet til overordnet prosjektmodell
  • Business case, gjennomføring og forvaltning
  • Kontrakter med målpris og mekanismer for risikodeling
  • Behov og kravutforming som grunnlag for arbeidspakker og produktelementer i produktkøen
  • Estimering og kostnadsoppfølging
  • Teamorganisering, kommunikasjon, rollefordeling
  • SCRUM Master og prosjektleder
  • Håndtering av risiko og forholdet til tradisjonell risikostyring

Etter kurset vil du ha

  • Forståelsen av hvordan smidig systemutvikling med Scrum påvirker styring av prosjektet for å sikre verdi og møte effektmål
  • Innsikt i rollefordeling, prinsipper og metoder for styring av smidige uviklingsprosjekter fra behovsanalyse, under gjennomføring og til forvaltning

Kundeomtaler

Gjennomsnittlig vurdering:  
 1 vurderinger
avMorten S. Knudsen | Nets onSmidig prosjektstyring

Et veldig bra kurs for å få en bedre forståelse av hvordan man jobber med smidige leveranser på tvers av avdelinger.

Fleksibelt

Du har tilgang til nettkurset hvor som helst og når som helst, og dermed kan du legge opp løpet akkurat slik du ønsker.

Godt læringsutbytte

Med nettkurs kan du studere ved siden av vanlig jobb. Det gjør at du får tid til å reflektere ved siden av kursgjennomføringen og får knagger å henge den nye kunnskapen på.

Morsom måte å lære på

Du lærer prosjektledelse enkelt med e-læringskurset vårt. Pensumet er pedagogisk delt opp i passelige porsjoner, krydret med praktiske eksempler, interaktive øvelser, sjekklister, caseoppgaver og quiz.

Din egen personlige mentor

Gjennom hele kurset får du en nettmentor som svarer på praktiske spørsmål og gir deg faglig veiledning.

Prisbelønnet e-læring

Du lærer gjennom selvstudie og e-læring. Undervisningen er variert og basert på ekte problemstillinger, med quiz, sjekklister, caseoppgaver med mer. Hvor lang tid du bruker, avhenger av erfaringen du har fra før. Tar du e-læringskurset som en del av studie med eksamen, bruker du gjerne mer tid på forberedelser og anbefalt litteratur.

I gjennom snart 15 år med videreutvikling av våre e-læringskurs har vi et komplett kurstilbud innen prosjektledelse, og vi samarbeider med anerkjente utdanningsinstitusjoner og fagorganisasjoner i Norge og internasjonalt. Alle kursene er utviklet av erfarne prosjektledere på en læringsplattform som er blant de beste i verden.

Under prisutdelingen til E-learning Awards 2014 vant vår e-læring i konkurranse med 250 andre pris for "Best use of blended learning - international".

21leksjoner
20-25timer

Prøv vårt prisbelønnede nettkurs gratis

For at du skal få et innblikk i hvordan det er å ta nettkurs hos oss tilbyr vi deg å prøve de første tre kapitlene av grunnkurset i dette studiet gratis!

Vil du vite mer om dette kurset?

Bestilling

Bestill nå og kom i gang med det samme. Du har tilgang til e-læringen i ett år og bestemmer selv tid og sted for dine studier.