Styring av prosjektusikkerhet

Kurset fokuserer på metoder, prosesser og teknikker for analyse og styring av usikkerhet i prosjekter.

17leksjoner
17-20timer
(47)

Informasjon om kurset i styring av prosjektusikkerhet

Prosjekter settes i gang for å løse avgrensede oppgaver med klare mål hvor det er en grad av unikhet. Unikheten varierer fra å gjøre noe helt nytt, til å løse en kjent oppgave med et nytt team. Unikheten og påvirkning fra omgivelsene skaper usikkerheter - risiko og muligheter.

At et prosjekt er påvirket av usikkerheter er ingen unnskyldning for å levere et dårlig resultat. Det er like mye en god grunn til å kunne levere et prosjekt bedre enn avtalt. God prosjektledelse og –styring handler om å være i forkant av usikkerhetene og aktivt håndtere, ta hensyn til og utnytte disse under planlegging og gjennomføring. Styring av usikkerhet gir forutsigbarhet. Dette kurset fokuserer på metoder, prosesser og teknikker for analyse og styring av usikkerhet i prosjekter – selvfølgelig i kombinasjon med god praksis innen prosjektledelse som helhet.

Målgruppe

Kurset i styring av prosjektusikkerhet retter seg mot prosjektledere, sentrale prosjektdeltakere og personer i linjeorganisasjonen med behov for kunnskap om styring av prosjektusikkerhet i praksis.

Innhold i kurset

 • Prosjektledelse og styring av usikkerhet
 • Styring av usikkerhet gjennom prosjektets faser
 • Prosess for usikkerhetsanalyser
 • Planlegging og oppfølging av tiltak for å utnytte muligheter og redusere risiko
 • Usikkerhet; tid, kostnader og kontrakter
 • Beregningsmodeller
 • Mennesket i prosessen – hvordan kan vi skape gode gruppeprosesser som er nøkkelen til gode usikkerhetsanalyser?

Etter kurset vil du ha

 • Forståelse for hvordan du med kunnskap om et prosjekts utfallsrom og styring av usikkerhet kan sikre prosjektsuksess
 • Kunnskap om metoder og teknikker for å identifisere, analysere og styre usikkerheter i prosjekt
 • Innsikt i hvordan usikkerhetsanalyser kan benyttes for å frembringe et godt styrings- og beslutningsunderlag, både for prosjektleder og prosjekteier.

Kundeomtaler

Gjennomsnittlig vurdering:  
 2 vurderinger
avJan Ludvig Nordal | Telenor onStyring av prosjektusikkerhet

Kurset gir nyttige metoder og verktøy for å håndtere usikkerhet i prosjektene.

avPål Anders Dahl | NTE onStyring av prosjektusikkerhet

Dette kurset vil gi deg flere "aha" opplevelser og gi deg et godt grunnlag for å ta i bruk styring av prosjektusikkerhet i din prosjekthverdag.

Fleksibelt

Du har tilgang til nettkurset hvor som helst og når som helst, og dermed kan du legge opp løpet akkurat slik du ønsker.

Godt læringsutbytte

Med nettkurs kan du studere ved siden av vanlig jobb. Det gjør at du får tid til å reflektere ved siden av kursgjennomføringen og får knagger å henge den nye kunnskapen på.

Morsom måte å lære på

Du lærer prosjektledelse enkelt med e-læringskurset vårt. Pensumet er pedagogisk delt opp i passelige porsjoner, krydret med praktiske eksempler, interaktive øvelser, sjekklister, caseoppgaver og quiz.

Din egen personlige mentor

Gjennom hele kurset får du en nettmentor som svarer på praktiske spørsmål og gir deg faglig veiledning.

Anbefalt kurslitteratur

 • Meredith, J. M., and Mantel, S. J. Project Management. A managerial approach. Last edition. John Wiley & Sons.
 • Kerzner, H. Advanced Project Management. Best practices on implementation. John Wiley & Sons.
 • Husby, O., Kilde, H. Usikkerhet som Gevinst. Vestfjorden

Prisbelønnet e-læring

Du lærer gjennom selvstudie og e-læring. Undervisningen er variert og basert på ekte problemstillinger, med quiz, sjekklister, caseoppgaver med mer. Hvor lang tid du bruker, avhenger av erfaringen du har fra før. Tar du e-læringskurset som en del av studie med eksamen, bruker du gjerne mer tid på forberedelser og anbefalt litteratur.

I gjennom snart 15 år med videreutvikling av våre e-læringskurs har vi et komplett kurstilbud innen prosjektledelse, og vi samarbeider med anerkjente utdanningsinstitusjoner og fagorganisasjoner i Norge og internasjonalt. Alle kursene er utviklet av erfarne prosjektledere på en læringsplattform som er blant de beste i verden.

Under prisutdelingen til E-learning Awards 2014 vant vår e-læring i konkurranse med 250 andre pris for "Best use of blended learning - international".

En del av høyere utdanning

Visste du at dette prosjektlederkurset kan inngå i høyere utdanning? Kurset kan lede til kompetansebevisene Diploma i Project Management og Advanced Certificate in Project Management. Gjennom et samarbeid med anerkjente SKEMA Business School i Frankrike kan du også ta 30 studiepoeng i prosjektledelse.

17leksjoner
17-20timer

Prøv vårt prisbelønnede nettkurs gratis

For at du skal få et innblikk i hvordan det er å ta nettkurs hos oss tilbyr vi deg å prøve de første tre kapitlene av grunnkurset i dette studiet gratis!

Vil du vite mer om dette kurset?

Bestilling

Bestill nå og kom i gang med det samme. Du har tilgang til e-læringen i ett år og bestemmer selv tid og sted for dine studier.