Stipend

Metier OEC deler ut stipend på 10 000 kroner til deg som søker videreutdanning og kompetanseheving i prosjektledelse. Søknadsfrist er 25. oktober.

Hvorfor deler vi ut stipend?

Metier OEC ønsker å bidra til samfunnsutvikling gjennom bedre prosjekter og tilbyr utdanningsstipend på 10 000 kroner til personer som ønsker å videreutvikle sin karriere innen prosjekteldelse.

Hvert år deler vi ut et begrenset antall med stipend til personer som ønsker å ta vårt studium; Diploma in Project Management. Studieløpet kombinerer tre e-læringsmoduler innen prosjektledelse med virtuelle webinarer og en avsluttende eksamen som gir 15 studiepoeng fra Metier OEC og SKEMA Business School.

Søknadskriterier

Stipendet deles ut til personer som har behov for økt kompetanse innen prosjektledelse og tilfredsstiller følgende kriterier.

  • Har generell studiekompetanse eller realkompetanse.
  • Har finansiering for det resterende studiebeløpet på kr 12 500 – enten privat eller fra arbeidsgiver.
  • Kan sette av tid til å prioritere studiet og avlegge eksamen i henhold til studieplan.

Alle som søker innen fristen vil få beskjed i løpet av 26. oktober om de har blitt innvilget stipend eller ikke.

Praktisk informasjon

Førstkommende stipend-løp starter vinteren 2021 og avsluttes med eksamen som gir 15 studiepoeng og Diploma in Project Management fra Metier OEC og SKEMA Business School våren 2022.

  • Alle samlinger vil foregå virtuelt på Teams. Dersom du ikke har Teams kan du laste ned programvaren gratis eller delta ved å logge på Teams via nettleseren.
  • Dersom du ikke har anledning til å delta på en samling vil du få mulighet til å se opptak i etterkant.
  • Hver samling vil ledes av en av våre dyktige prosjektledelsesinstruktører. Du vil ha mulighet til å stille spørsmål på samlinger og underveis i kurset.
  • Mellom samlingene leser du e-læringsmoduler som selvstudie. Klikk her for å lese mere om innholdet i e-læringsmodulene.

 

Studieplan

Datoer og tidspunkt er satt opp med forbehold om endringer.

Søknadsfrist - 25. oktober 2021

Vi må ha mottatt din søknad innen 25. oktober for at den skal bli vurdert. Alle som søker innen fristen vil få beskjed i løpet av 26. oktober om de har blitt innvilget stipend eller ikke.

Oppstart og virtuell kick-off - 24. november 2021

Tid: 09:00 - 12:00 eller 13:00 - 16:00
Innhold: På kick-off vil du få en innføring i de tre e-læringsmodulene samt en gjennomgang av studieløpet og praktisk informasjon
Sted: Teams

E-læring kursmodul 1

Nettkurs: Prosjektledelse – oversikt og innsikt. Selvstudie mellom kick-off og webinar 1
Forventet tidsbruk: 30 – 40 timer
Vennligst klikk her for å lese mere om e-læringsmodulene

Kurset i prosjektledelse gir deg en unik innsikt og forståelse for helheten i prosjektfaget. Vi tar deg raskt opp på et nivå hvor du kan bidra som en kvalifisert prosjektressurs med faglig trygghet. Dersom du allerede har erfaring med prosjekter og prosjektledelse, vil denne delen av kurset gi deg en faglig kunnskapsoppdatering med nye knagger å henge erfaringen på.

Prosjektledelse er en målrettet ledelses- og organisasjonsform som utnytter kompetanse og ressurser på tvers av organisasjonen. For å fungere effektivt kreves det at alle som er involvert har tilstrekkelig kunnskap om faget.

1. webinar - 27. januar 2022

Tid: 09:00 - 12:00 eller 13:00 - 16:00
Innhold: Oppsummering e-læringsmodul 1, innføring i modul 2. Q&A
Sted: Teams

E-læring kursmodul 2

Nettkurs: Prosjekledelse i praksis. Selvstudie mellom webinar 1 og 2
Forventet tidsbruk: 25 – 35 timer
Vennligst klikk her for å lese mere om e-læringsmodulene

Dette kurset går gjennom prosjektprosessen trinn for trinn og tar opp helheten du trenger forståelse for hvis du skal kunne levere resultater som forventet.

Med utgangspunkt i prosjektmodellen ser man ledelse og styring i et helhetsperspektiv og integrerer alle fagområdene som ble tatt opp i grunnkurset. Kurset er praktisk orientert, med fokus på hva prosjekteier, prosjektleder og prosjektdeltaker kan gjøre for å sikre suksess i sin del av prosjektet

 

2. webinar - 24. februar 2022

Tid: 09:00 - 12:00 eller 13:00 - 16:00
Innhold: Oppsummering e-læringsmodul 2, innføring i modul 3. Q&A
Sted: Teams

E-læring kursmodul 3

E-læring: Planlegging, oppfølging og kontroll i prosjekter. Selvstudie mellom webinar 2 og 3
Forventet tidsbruk: 25 – 35 timer

Vennligst klikk her for å lese mere om e-læringsmodulene

Å levere et prosjekt er en balansegang. Eiere vil gjerne begrense hvor lang tid det skal ta og hvor mye det skal koste, samtidig som de helst vil ha maksimalt omfang og høyest mulig kvalitet. Å styre prosjektet vel i havn med riktig balanse mellom disse faktorene krever aktiv styring og kontroll av fremdrift og resultater.

Dette kurset formidler teknikker som gir oversikt og forutsigbarhet for både prosjektleder og eiere. Innholdet er i stor grad rettet mot styring av prosjekttrekanten - omfang/kvalitet, tid og kostnader.

3. webinar - 24. mars 2022

Tid: 09:00 - 12:00 eller 13:00 - 16:00
Innhold: Oppsummering e-læringsmodul 3, forberedelse til eksamen. Q&A
Sted: Teams

Eksamen 15 studiepoeng 7. april 2022

Online eksamen som tas hjemme via myMetier læringsportalen. 90 min/ 70 multiple choice spørsmål

Våre fageksperter

Torbjørn Kågen

Torbjørn er erfaren og engasjert prosjekt- og programleder med høy kompetanse på planlegging, risiko- og kvalitetsstyring innen IKT-prosjekter. Han har også lang erfaring med endringsledelse, virksomhetsforbedringer og kunnskapsbygging av tverrfaglige, globale team. Torbjørn har en teknisk bakgrunn som produktarkitekt og utvikling/produktingeniør.

Han er sertifisert innen SAFe, PRINCE2 Practitioner, Kongsberg Project Professional Certified (tilsvarende PMP nivå), er godkjent PRINCE2 instruktør, samt har en Mastergrad i prosjektledelse med fokus på usikkerhetshåndtering.

Thomas Haneborg

Thomas jobber med virksomhetsutvikling og ledelsestøtte mot prosjektintensive virksomheter. Han har planlegging- og prosjektstyringserfaring fra flere store samferdsel prosjekter.

Han brenner for smartere prosesser og ser alltid etter en forbedringsmulighet! Thomas har vært med i forskningsprosjektet Samtidig Prosjektering, en arbeidsmetodikk for fortløpende prosjektering og beslutninger i sanntid. Han har også vært med å utvikle sertifiseringen innen Samtidig prosjektering.

Kundeomtaler

Gjennomsnittlig vurdering:  
 11 vurderinger
avOle-Christian Johansen | JOHANSEN MEDIEPRODUKSJON onDiploma in Project Management

Faglig påfyll i ditt eget tempo.

avMette Dobler Hamre | Arendal Kommune onDiploma in Project Management

Lærerikt og mange gode poeng i utøvelse av prosjektledelsen

avAnette Hermann Vedvik onDiploma in Project Management

Gjennom dette kurset får man god innsikt og forståelse innen faget prosjektledelse. Kurset passer perfekt for deg som ønsker å oppdatere og formalisere din kompetanse.

avAnita Morch Slettebø | Asker kommune onDiploma in Project Management

Hvis man vil lære mer om prosjektstyring og gjennomføring så er dette kurset veldig fint bygget opp. Portalen er ryddig og oversiktlig, og det er en motiverende måte å jobbe seg gjennom pensum på. Det er et grunnleggende kurs, men jeg ser en stor fordel av å ha erfaring i fra prosjekter for å lettere relatere seg til pensum.

avLinn Førland onDiploma in Project Management

Dette kurset gir utbytte, er gjennomførbart ved fulltidsjobb og er brukervennlig å gjennomføre.

Side 1 av 3:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

 

Noen av våre kunder


Over 250 fagfolk fra ulike virksomheter har valgt å ta Diploma in Project Management for å holde seg relevante. Mange av dem kommer fra store virksomheter som lever av prosjekter.

Slik kombinerer du fulltidsjobb med studier i prosjektledelse


Det å balansere fulltidsjobb og studier er absolutt ingen enkel oppgave, men med litt god planlegging er det heller ikke umulig. Vi har tatt en prat med prosjektleder i NEP Norway, Ole-Christian Johansen, om hvordan han klarte å sjonglere full jobb og småbarnsliv, samtidig som han tok et Diploma in Project Management.

Hvordan kombinere fulltidsjobb og studier i prosjektledelse?


Prosjektstudier og fulltidsjobb hånd i hånd? Vi har snakket med Account Manager i EDRMedeso, Marcus Rodriguez, om hvordan han kombinerer familielivet, fulltidsjobb og studier.

Hva er forskjellen på Diploma og PRINCE2?

Er du usikker på om det er Diploma eller PRINCE2 som passer for deg? Ta en titt på dette blogginnlegget som forklarer forskjellene.

Kan jeg bestille før jeg har fått innvilget stipend?

Nei, du må vente og se om du får innvilget stipend før du bestiller Diploma in Project Management.

Kan jeg få rabatt hvis jeg har tatt et av kursene som inngår i Diploma in Project Management fra før?

Nei, vi kan dessverre ikke gi rabatt da dette er en unik ordning og vi allerede gir rabatt ved å dele ut stipend.

Søknadsskjema